Van Wonderen: "Nu zit dat allemaal tegen, dat is soms onverklaarbaar"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Andries Noppert kende in 2022 een topjaar. De doelman maakte een transfer van Go Ahead Eagles naar SC Heerenveen, zijn favoriete club. Ook keepte hij in Qatar op het WK voor Oranje. Na dat toernooi ging echter bijna alles fout voor de keeper. Een aantal lange blessures, en een slechte vorm zorgen ervoor dat Noppert met weinig vertrouwen onder de lat staat.

Noppert kende dus hoge toppen en diepe dalen in de afgelopen anderhalf jaar. Is het ongeluk of zijn het misschien hogere machten? Gelooft Heerenveen-trainer Kees van Wonderen in dat laatste? "Nou, ik geloof weleens dat er meer is dan wij denken", zegt de coach tegen de Leeuwarder Courant. "Ik heb de voorbije maanden weleens gedacht: hoe kan dit? Waar komt dit vandaan? Dat denk ik nu weer."

Van Wonderen vervolgt: "Ik heb als speler de UEFA Cup met Feyenoord gewonnen. Tijdens dat toernooi schoot Pierre van Hooijdonk elke vrije trap raak. Bij het kampioenschap van FC Twente scoorde Bryan Ruiz vaak in de slotfase. Bij successen vallen dat soort dingen jouw kant op. Nu zit dat allemaal tegen en dat is soms onverklaarbaar."

Noppert was afgelopen zondag betrokken bij een grote blunder, waardoor Heerenveen in de slotminuten alsnog gelijkspeelde tegen AZ (2-2). Van Wonderen: "Andries is dit seizoen bij momenten ongelukkig. Daar kunnen we niet omheen."

"We hebben echter ook gezien waartoe Andries, als hij de vorm heeft, in staat is. We moeten niet vergeten dat Andries ook veel goede dingen voor deze club en regio heeft gedaan. Hij verdient krediet", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand