Van Wonderen na uitschakeling: "Kan mijn spelers niets verwijten"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen ligt uit de KNVB Beker, na een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Vitesse (1-0). Trainer Kees van Wonderen baalt flink van de nederlaag, al vindt hij wel dat hij zijn ploeg in grote fases prima heeft gespeeld tegen de Arnhemmers.

"Deze nederlaag komt hard aan", zegt Van Wonderen tegen de Leeuwarder Courant. "We begonnen nog heel goed aan de wedstrijd, met een bal op de paal van Pelle (van Amersfoort, red.). We hebben in grote fases ook prima gespeeld."

Van Wonderen verwijt zijn spelers echter niets. "Vitesse staat niet hoog op de ranglijst, maar ik vond ze tegen ons zeer acceptabel spelen. Wij zetten zo’n ploeg niet zonder blikken of blozen even opzij. Ik kan mijn spelers ook niets verwijten, als het gaat om de energie die ze hebben geleverd en de spelopvatting waarmee wij op het veld stonden."

"We waren echter te slordig, gaven veel kansen weg en dan kun je tegen zo’n nederlaag aanlopen. Het is jammer, want we hadden een opwaartse lijn te pakken. Ik vind ook nog steeds dat wij die hebben, maar we hebben de voorbije wedstrijden twee keer de deksel op de neus gekregen. We gaan dan ook met een kater de winterstop in", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties