Van Wonderen-methode uitgewerkt? "Ik twijfel er steeds meer aan"

SC Heerenveen verloor afgelopen weekend met 3-0 op bezoek bij Excelsior. Kees van Wonderen wordt opnieuw flink bekritiseerd door een deel van de supporters. De trainer is al anderhalf jaar actief bij de Friese club, maar werkt de methode van Van Wonderen nog wel? Clubwatcher Roelof de Vries reageert.

"Ik begin er steeds meer aan te twijfelen", begint De Vries bij de Sportcast. "Dat had ik nooit echt gedaan, tot die laatste wedstrijden voor de winterstop. Toen dacht ik echt: huh, hoe kan dit nou? En dat had ik tegen Excelsior ook."

Het contract van Van Wonderen is nog niet verlengd. De Vries: "Ze hebben het gesprek voor de contractverlenging in de winterstop ook uitgesteld naar februari of zelfs maart. In elk geval voor april, heeft directeur Ferry de Haan gezegd. Dan begin ik te denken: hoe kan dat nou? Ze staan er allebei achter om de gesprekken uit te stellen, vanwege transfers, maar ook om te zien hoe alles zich ontwikkeld."

"Een punt tegen PEC Zwolle en zo'n nederlaag tegen Excelsior helpen dan niet. De Haan zal echt even kijken hoe zich dit ontwikkeld. Van Wonderen heeft in het eerste seizoen een stijgende lijn laten zien. Dat zit er dit seizoen niet echt in. Die moet hij nu wel laten zien, tegen AZ, Fortuna Sittard en Ajax. Dan gaat het nog niet eens om het resultaat, maar wel of de ploeg beter gaat voetballen", aldus Roelof de Vries.

Lees meer:
0 reacties