Van Wonderen merkt transferperikelen: "Reacties zijn wisselend"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen werkt toe naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar trainer Kees van Wonderen merkt dat er transferperikelen spelen bij een aantal spelers van de Friezen. Zo worden Osame Sahraoui, Thom Haye, Sven van Beek en Anas Tahiri begeerd door andere clubs.

"Er zijn dingen die spelen bij sommige jongens", reageert Van Wonderen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "En dat blijft tot eind januari vermoedelijk ook het geval. De transferperiodes horen nu eenmaal bij het voetbal. Daar moet je mee omgaan."

"De clubleiding en ik voeren momenteel gesprekken met de spelers die in de belangstelling staan van andere clubs", vervolgt de trainer. "Wat voelen ze? Hoe staan ze erin? Hoe denken ze over een mogelijke transfer? De reacties die je terugkrijgt zijn wisselend. Ik behartig als eerste het belang van Heerenveen, maar neem de belangen van die jongens ook mee. Je moet in gesprek blijven en de dingen van twee kanten blijven zien."

Met PEC Zwolle treft SC Heerenveen zaterdag de nummer elf van de Eredivisie. "Ze hebben een goede ploeg", aldus Van Wonderen. "Wij moeten zelf goed zijn om PEC Zwolle te bestrijden. We hebben voor de winterstop best een goede serie neergezet. Tegelijk zijn we soms ook kwetsbaar. PEC Zwolle heeft maar één punt minder dan wij en pakte voor de winterstop een punt bij Ajax. We kunnen onze borst dus natmaken."

Lees meer:
0 reacties