Van Wonderen legt uit: "Kijk naar Noppert, Brouwers, Haye en Van Beek"

Andries Noppert met SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen
Andries Noppert met SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen kende een wisselvallige eerste seizoenshelft. De Friezen staan momenteel op de negende plaats in de Eredivisie, maar sloten 2023 af met nederlagen tegen FC Volendam en Vitesse (beker). Het dieptepunt voor Kees van Wonderen was de 0-3 thuisnederlaag tegen Excelsior. De trainer kreeg met flinke kritiek te maken van de fans.

Van Wonderen kan er goed mee omgaan, en probeert dat ook uit te stralen in de kleedkamer. "Omgaan met tegenslag is in het voetbal een heel belangrijk thema", zegt Van Wonderen tegen Voetbal International. "Kijk ik naar onze selectie, dan heb je jongens die bij wind tegen van zichzelf opkrabbelen en weer doorgaan. Andries Noppert, Luuk Brouwers, Thom Haye en Sven van Beek bijvoorbeeld."

De trainer vervolgt: "Alleen kent iedereen ook de voorbeelden van grote talenten die de verwachtingen niet hebben kunnen waarmaken. Het is ook niet makkelijk. Als voetballer loop je rond in een wereld waarin je continu beoordeeld wordt. Dat kan heel mooi zijn, maar je kunt ook de wind van voren krijgen."

"En wat doe je dan? Er zijn in grote lijnen drie verschillende karakters. Je hebt de jongens die er van nature tegen gaan vechten en weer bovenkomen, je hebt jongens die stilvallen en je hebt jongens die tegendraads worden", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties