Van Wonderen legt uit: "Je hebt daar als trainer weinig invloed op"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen speelde zaterdag met 1-1 gelijk in Waalwijk tegen RKC. De Friezen controleerden de wedstrijd, maar in de laatste vijftien minuten speelde de ploeg chaotisch en had er nog zomaar verloren kunnen worden. Trainer Kees van Wonderen verklaart het 'gevlieg' in de slotfase.

"Ze wilden deze wedstrijd winnen. En dat begrijp ik ook wel", zegt Van Wonderen tegen de Leeuwarder Courant. "Maar nu liepen er jongens uit hun positie. Ze waren zo energiek en druistig, dat ze vergaten om vanuit de organisatie te voetballen."

De wissels van Van Wonderen werden na de wedstrijd ook bekritiseerd. Met Tahiri, Olsson en Sahraoui verdwenen er onder meer drie sterkhouders uit de ploeg. De trainer geeft aan dat de conditionele tank bij het drietal leegliep. "We moeten woensdag alweer voetballen tegen FC Twente. Die factoren spelen ook mee, los van de tactische keuzes."

Van Wonderen vindt dat zijn ploeg dit seizoen vaak pech heeft. Zo ook bij de 1-1 van RKC. Een van richting veranderd schot zorgde voor de gelijkmaker. "Die goal was ons seizoen in een notendop. We krijgen zoveel bizarre tegendoelpunten."

"Dat maakt het verschil tussen winst of verlies. Je hebt daar als trainer weinig invloed op. Soms vallen dingen net je kant op. Soms zit het tegen. Dat laatste ervaren wij dit seizoen", zo besluit Kees van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties