Van Wonderen legt passeren basisspeler uit: "Gebeurt herhaaldelijk"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor zondag in eigen huis met 2-3 van Feyenoord. Osame Sahraoui zat op de bank. Kees van Wonderen heeft in gesprek met Omrop Fryslân uitgelegd waarom de Noor niet speelde.

De trainer geeft aan dat Sahraoui op de bank begon omdat hij het niet altijd even nauw heeft genomen met de trainingen. Hij kwam dan ook regelmatig te laat. “Het kan een keer gebeuren dat het door omstandigheden niet lukt om op tijd te komen. Maar als dat herhaaldelijk gebeurt, dan moet je daar in de groep iets aan doen. Anders denken de volgenden ook: kennelijk hoeft dat niet. Dus dat is de reden.”

De Noor zelf was het niet eens met deze beslissing. Hij wil er echter niet te veel hierover kwijt. “Ik ben niet de persoon die de selectie maakt. Ik denk dat het beter is om dat aan de coach te vragen.” Wel vindt de voetballer dat hij zich altijd professioneel opstelt. “Ik denk dat ik probeer om voor het team te leveren en mezelf altijd te ontwikkelen. Maar als dat is wat de coach zegt, dan is dat wat de coach zegt.”

Ook vindt Sahraoui dat hij elke wedstrijd negentig minuten hoort te spelen. “Maar het is de beslissing van de coach en ik respecteer alles wat de coach doet. Als hij mij op de bank wil, dan neem ik plaats op de bank. Toen ik erin kwam, deed ik mijn best voor het team”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties