Van Wonderen langer bij Heerenveen? "Weet niet of dat het beste is"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Na de 0-3 thuisnederlaag tegen Excelsior riepen een aantal SC Heerenveen-fans in het Abe Lenstra Stadion om het vertrek van Kees van Wonderen. Inmiddels staan de Friezen weer op de achtste plaats en wordt Van Wonderen weer enigszins geprezen door de supporters. Het contract van de trainer loopt na dit seizoen af. Moet SC Heerenveen verlengen met Van Wonderen? Clubwatcher Sander de Vries reageert.

"Als je me dit een paar weken geleden had gevraagd, dan had ik je voor gek verklaard als je had gezegd: laat Kees nog maar een jaar blijven", begint De Vries bij Omroep Abe. "Maar nu sluit ik het bepaald niet uit. Welke trainer gaat het ook echt beter doen, qua punten sprokkelen, dan Van Wonderen? Dat zal ook de vraag zijn die Ferry de Haan zichzelf zou stellen."

De Vries vervolgt: "Van Wonderen heeft ook zelf de technische staf samengesteld. Ga je dat dan weer uit elkaar trekken? De Haan heeft het erg druk met de portefeuilles van algemeen directeur en technisch manager. Zijn managementstijl is ook niet één waarin hij veranderingen door wil drukken."

Analist Jan Vlap is nog niet zo zeker over een contractverlenging van Van Wonderen. "Is dat het beste voor de groep? Ik weet het niet." De Vries haakt in: "Hoe ontwikkelen de jonge spelers zich? Dat is de vraag. Laten we niet vergeten: Heerenveen is bij uitstek de club waarbij jonge spelers zich moeten ontwikkelen, en beter moeten worden, om zo geld te kunnen verdienen."

Lees meer:
0 reacties