Van Wonderen lacht: "Eigenlijk gaat het dus hartstikke goed"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verloor de laatste drie wedstrijden op rij en wil zaterdagavond tegen Excelsior voor de ommekeer zorgen. Trainer Kees van Wonderen maakt zich nog niet direct zorgen en trekt een vergelijking met vorig seizoen.

SC Heerenveen pakte vorig seizoen zes punten uit de thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk, Sparta, Excelsior, NEC en de uitduels met FC Utrecht, Go Ahead Eagles, Feyenoord en FC Twente. "We moeten, als je dit blok van acht duels bekijkt, nog drie wedstrijden te spelen. En we hebben nu al evenveel punten als vorig seizoen", zegt Van Wonderen, die daarna in de lach schoot: "Eigenlijk gaat het dus hartstikke goed."

De oefenmeester beseft dat er na de kansloze nederlagen tegen Go Ahead Eagles en Feyenoord wel wat moet gebeuren, maar ziet ook de charmes van de sportief moeilijke fase. "Het heeft wel iets moois, de hoogte- en dieptepunten die elkaar afwisselen", vertelt hij in de Leeuwarder Courant. "Ik heb dat bij elke club waar ik heb gewerkt meegemaakt. Ik krijg sommige reacties momenteel ook mee. Je moet op een gegeven moment winnen, ik weet het. We hebben geen tijd, maar moeten presteren. Alleen weten weinigen wat er écht speelt. Wacht straks maar af, denk ik dan."

Lees meer:
0 reacties