Van Wonderen krijgt kritiek: "Willen ze dat nou echt niet inzien?"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Al tien jaar strijdt Matthijs Keuning namens Supporterscollectief Nederland voor een normale behandeling van voetbalsupporters. De voorzitter van het Supporterscollectief heeft zich dan ook gestoord aan de opmerking van Kees van Wonderen. Na wangedrag van enkele AZ-aanhangers pleitte de SC Heerenveen-trainer voor een totaal verbod op uitsupporters.

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht dreigde, na een bosgevecht tussen fans van FC Utrecht en PSV, dat de volgende wedstrijd tussen beide clubs mogelijk zonder publiek gespeeld gaat worden. "In de beeldvorming komen supporters daardoor weer op achterstand te staan", zegt Keuning tegen het Algemeen Dagblad.

"Nog los van het feit dat we niet weten of die paar bosvechters daadwerkelijk banden hebben met de betreffende clubs of misschien al een stadionverbod hebben, is het natuurlijk te gek voor woorden dat daarom 25.000 toeschouwers niet welkom zouden zijn bij de volgende editie van FC Utrecht-PSV in de Galgenwaard", vervolgt Keuning. "Als jouw buurman een inbreker blijkt te zijn, betekent dat toch ook niet dat jij daarom in een tuigbuurt woont en bepaalde dingen niet meer zou mogen?

Keuning vindt het vervelend dat juist mensen met status, zoals Dijksma en Van Wonderen, niet geremd worden door enige kennis van zaken. "Of dat frustreert? Ja, natuurlijk. Dan schieten er weleens momenten door je hoofd van: waar doen we dit allemaal voor?"

"En: willen ze nou echt niet inzien dat het overgrote deel van de supporters gewone mensen zijn, die zelf net zo goed balen van dat kleine groepje dat onder de vlag van hun club rotzooi trapt? Die moet je laten boeten, niet die honderdduizenden anderen", aldus Keuning.

Lees meer:
0 reacties