Van Wonderen krijgt kritiek: "Deze wedstrijd dikke onvoldoende"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen had vrijdagavond weinig in te brengen tegen Excelsior. De Friezen verloren met maar liefst 3-0 op Woudestein. Trainer Kees van Wonderen besloot zijn opstelling op meerdere posities te wijzigen. Clubwatcher Sander de Vries vroeg na afloop om toelichting.

"Ik heb Van Wonderen er na afloop over gesproken", vertelt De Vries bij Omroep Abe. "Hij zei: Eigenlijk waren er niet zoveel aanpassingen. We hebben Luuk Brouwers in plaats van Pelle van Amersfoort." Daarnaast kwam Denzell Hall op de rechtsbackpositie en schoof Oliver Braude door naar de linksbackpositie door de schorsing van Mats Köhlert.

Volgens Van Wonderen speelde SC Heerenveen in een soort 4-4-2-systeem met Osame Sahraoui wat meer in de punt van de aanval. "Maar ik vind Sahraoui veel gevaarlijker als hij gewoon vanaf de linkerkant komt, de back op kan zoeken en vanuit daar naar binnen kan dribbelen. Nu stond hij elke keer in de drukte. Het is al een jongen die zijn acties te ver doordrijft. Eigenlijk haalde je de enige angel in je aanvalsspel er nu ook uit. Met het overhoop gooien van de opstelling en het schuiven van de posities haal je de weinige vastigheden die je hebt er ook uit", aldus De Vries.

Van Wonderen greep al in de eerste helft in. "Vervolgens zet hij het in de veertigste minuut om en is hij terug bij af met Pelle er weer bij", schetst De Vries. "Tahiri en Walemark werden het slachtoffer en ook Nunnely kwam erin. Dat vind ik dat je als coach voor deze wedstrijd ook een dikke onvoldoende scoort. SC Heerenveen zit helemaal niet in de fase om dingetjes uit te proberen. Je hebt heel veel gezeik, onrust en onzekerheid gecreëerd."

Lees meer:
0 reacties