Van Wonderen: "Je komt naar het stadion om vermaakt te worden"

Kees van Wonderen baalt
Kees van Wonderen baalt Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen zit met SC Heerenveen in een benarde positie na de 0-3 nederlaag tegen Excelsior. In gesprek met Voetbal International gaat hij in op de problemen.

De trainer was verrast door het slechte veldspel van zijn elftal. "Tot nu toe hebben we best behoorlijk positiespel, als je ook de voorbereiding meeneemt. Tegen Metz of bij Huddersfield bijvoorbeeld. Het speelt natuurlijk mee tegen wat voor tegenstander je speelt, maar het heeft ook met onszelf te maken."

Ook heeft hij te kampen met de nodige persoonlijke problemen. "We speelden vandaag met Brouwers en Haye op het middenveld en Van Beek en Van Ottele in het centrum. Daarmee heeft het ook te maken, met gewenning. We zijn nog steeds bezig met het creëren van vastigheden en de afstemming met elkaar. Van Beek is pas net terug en kon nu zestig minuten volhouden. Bochniewicz had klachten, met hem moeten we voorzichtig zijn. Patrik Walemark is er pas net bij, Denzel Hall kon vorige week tachtig minuten spelen en moest nu gewisseld worden doordat hij een gele kaart had gepakt."

"Er zitten nog haken en ogen aan het elftal. Dat helpt niet als je al zes wedstrijden onderweg bent en verder wil zijn dan waar je nu bent. We zijn nog steeds jongens aan het opbouwen en in het elftal aan het passen. Nu komen we ploegen tegen die veel verder zijn dan wij en toch moeten we ons verder doorontwikkelen."

Van Wonderen snapt de emotie bij de fans. "Ik snap ook dat supporters daar geen boodschap aan hebben. Je komt naar het stadion om vermaakt te worden en dan zie je een fase waarin wij breien en tegen onszelf voetballen. Dan is het allemaal leuk en aardig, maar ik snap dan wel dat er onvrede ontstaat en dat je dat uit. Ik wil ook dat de ontwikkeling sneller gaat. We hebben een hoger niveau gehaald dan wat we nu hebben laten zien, dus dit is niet wat je wil en verwacht. Dat maakt het pijnlijker."

Lees meer:
0 reacties