Van Wonderen: "Hun goed recht, maar jammer dat het beloond wordt"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen lijkt met een vervelende smaak de winterstop in te moeten gaan. In de laatste Eredivisiewedstrijd van het jaar werd met 1-2 verloren van hekkensluiter van FC Volendam.

De uitglijder komt hard aan voor de ploeg van Kees van Wonderen. "Deze nederlaag is een tik, vervelend. Het is een heel frustrerende wedstrijd geworden, voor iedereen", baalt de oefenmeester na afloop bij Voetbal International. "Het is heel moeilijk om het open te spelen tegen een ploeg die zo inzakt. Het is hun goed recht, want ze moeten overleven. Maar het is wel jammer dat het beloond wordt."

SC Heerenveen had de hele wedstrijd de bal, maar na twee counters lag de bal twee keer achter Andries Noppert in de goal. De thuisploeg deed echter ook niet alles goed. "Echte grote kansen hebben we zelf ook weinig gecreëerd. Dat is lastig, en ook weer frustrerend", meent Van Wonderen. "Ik kan mijn ploeg niet veel verwijten. Continu probeerden we de vrije man te vinden, dat hebben ze goed gedaan. Tuurlijk waren er ook slordigheden, maar dat voorkom je niet in zo’n wedstrijd."

Aanstaande donderdag speelt SC Heerenveen de laatste wedstrijd van 2023. De mannen van Van Wonderen gaan in Arnhem op bezoek bij Vitesse voor de tweede ronde in de KNVB Beker.

Lees meer:
0 reacties