Van Wonderen: "Heb na die wedstrijd met van alles lopen gooien"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen was na de openingswedstrijd van SC Heerenveen tegen RKC Waalwijk zeer kritisch ondanks de 3-1 overwinning. Na afloop kwam de stoom uit zijn oren vanwege het spel van de Friezen in met name de tweede helft.

"Je denkt later: had ik dat niet anders moeten doen en het een beetje in perspectief plaatsen", blikt Van Wonderen terug in de podcast Met Open Vizier. "Maar je mag best weten dat ik na die wedstrijd gelijk naar binnen ben gelopen en met van alles heb lopen gooien. Een rek met bidons, een magneetbord en ik heb uit frustratie tegen kisten aan lopen schoppen."

SC Heerenveen leidde halverwege comfortabel. "Je staat 3-0 voor en je waarschuwt de jongens: de wedstrijd is nog niet gelopen, denk nou niet dat het vanzelf gaat", schetst Van Wonderen. "En dan maakt de tegenstander de 3-1 in de zestigste minuut en dan krijgen ze binnen tien minuten volgens mij zeven grote kansen, terwijl er voor de rust nauwelijks iets aan de hand was. En dan nog kan je jezelf daarin verplaatsen omdat je zelf ook voetballer bent geweest. Je hebt die wedstrijden ook gespeeld. Dan kon een trainer bij 3-0 wel roepen, maar dan denk je: 3-0 is genoeg."

Waarom was Van Wonderen nou zo boos? "Dat de groep niet in staat is om dat te blijven doen wat ze voor de rust deden. Het heel veel energie stoppen in met elkaar die wedstrijd te spelen. En ongemerkt hoefde het in de tweede helft soms even niet: nu hoeft het even niet, laat maar even. Moet ik nou weer terug sprinten? Moet ik nou weer vrijlopen? We staan terug met 3-0 voor. Maar je komt dan in een modus, en dat zie je gebeuren, waarin van alles misgaat. We hadden gewoon echt heel veel geluk dat we die wedstrijd nog wonnen. Daar ben je natuurlijk wel blij mee, maar ook weer zwaar ontevreden omdat het zo anders had gekund", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
za
3/02
Fortuna Sittard
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
8 SC Heerenveen 14 -3 19
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
Bekijk de hele stand