Van Wonderen gesteund: "Logisch dat hij die keuze heeft gemaakt"

Pelle van Amersfoort staat de afgelopen duels in de spits bij SC Heerenveen. Trainer Kees van Wonderen kiest er nog altijd voor om Ion Nicoleascu en Daniel Karlsbakk op de bank te houden. Beide aanvallers moeten het doen met invalbeurten. Clubwatcher Roelof de Vries staat nog altijd achter de keuze van Van Wonderen om voor Van Amersfoort te kiezen.

"Het is nog steeds logisch dat Van Wonderen die keuze heeft gemaakt, omdat dat toen de dynamiek van het elftal was", zegt De Vries bij de Sportcast. "Karlsbakk met het ego van: dat wordt een topspits, die je voor twee miljoen gekocht hebt en uiteindelijk kan verkopen. Die jongen was negentien toen hij kwam, dus je wist: geef hem een paar jaar de tijd."

"Nicolaescu is net gekomen", vervolgt De Vries. "Komt ook uit een andere cultuur en een hele andere competitie. Dat is een spits waarvan je weet: in en rond de zestien is hij gevaarlijk. Als je daar als team zijnde niet komt, dan kun je beter speler met een ander soort type spits. Dat was in dit geval Van Amersfoort."

Dit weekend neemt Heerenveen het op tegen Fortuna Sittard. Is dat de gewenste tegenstander, om zo eens met Nicolaescu te kunnen beginnen? De Vries: "Heerenveen voetbalt nu beter en het staat ook beter. Sahraoui is fit, Van Beek is fit en Brouwers is erbij gekomen. De hele selectie staat nu en het is al veel stabieler."

"Ook een Oliver Braude is stabiel op de rechtsback. Al die factoren zijn nu goed, en ze hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld. Dan kun je richting een wedstrijd tegen Fortuna misschien eens een keer voor Nicolaescu kiezen als spits. Maar dat gaat Van Wonderen niet doen hoor", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties