Van Wonderen gesteund: "Hij doet als trainer toch geen gekke dingen?"

Kees van Wonderen bij het stadion van FC Volendam
Kees van Wonderen bij het stadion van FC Volendam Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen als trainer van SC Heerenveen. Maurice Steijn wordt mogelijk zijn opvolger. De oud-Ajacied werd gespot in een hotel in Wolvega, pratend met de clubleiding van de Friezen. Is Steijn eigenlijk wel een betere trainer dan Van Wonderen? Journalist Martijn Krabbendam geeft zijn mening.

"Dat denk ik niet. Net als Van Wonderen is hij ook afhankelijk van de spelers die hij tot zijn beschikking krijgt", zegt Krabbendam bij Voetbal International. "Over Van Wonderen kun je zeggen wat je wil, maar hij doet als trainer toch geen gekke dingen?"

Krabbendam vervolgt: "Hij zet zijn opstelling neer, en soms win je en soms verlies je. Zo werkt dat bij een club als Heerenveen. Hetzelfde geldt voor Steijn. Hij heeft wel bewezen dat hij op dat niveau resultaten kan boeken. Of het nou VVV-Venlo is of Sparta. Alleen heeft Van Wonderen dat ook gedaan bij Go Ahead Eagles."

Journalist Lentin Goodijk haakt in: "Heerenveen heeft een begroting van onderkant linkerrijtje in de Eredivisie. Je mag wel verwachten dat ze ieder jaar voor plek zeven of plek acht gaan, en zich voor de play-offs kwalificeren. Ze hebben wel een wisselvallig seizoen dit jaar."

Krabbendam: "Dat heeft ook te maken met blessures. Als je een paar blessures hebt, dan ben je al de Sjaak. Het moet ook allemaal een beetje meezitten bij dat soort teams. Maar ze kunnen zich nog steeds plaatsen voor de play-offs. Ze moeten veel winnen, maar het kan nog wel."

Krabbendam gelooft niet dat Ferry de Haan in gesprek was met Steijn én Van Wonderen. "Eerst zeiden ze: we zijn nog in gesprek met Van Wonderen. Wat een lulverhaal. Ze zitten al met een andere trainer in een hotel te praten. Die Steijn komt zeker alleen maar praten, en weet nog niet dat hij het wordt. Ik geloof nooit dat Van Wonderen heeft gezegd: Ferry, ga jij maar alvast met Steijn praten", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties