Van Wonderen gepolst door SC Heerenveen? "Ik vertrouw Ferry"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen zou zijn gepolst over een trainersfunctie bij SC Heerenveen. Dat nieuws bracht Sander de Vries van de Leeuwarder Courant naar buiten. De geruchten werden door SC Heerenveen ontkent, maar De Vries blijft zelf achter het nieuws staan.

Kees van Wonderen
Timmer: 'Van Wonderen sprak nog niet met SC Heerenveen' (update) Lees ook

"Ik vind het een apart verhaal en ik geloof het niet", reageert Geert Arend Roorda bij Omroep Abe. "Ik geloof niet dat hij direct gepolst is voor de functie van trainer bij SC Heerenveen, dat is ook meer een gevoel. Ik ken Ferry de Haan (technisch directeur, red.) best wel goed en heb hem daarin best wel hoog zitten als een betrouwbaar mens."

Roorda snapt wel dat Van Wonderen, die vertrekt bij Go Ahead Eagles, in verband wordt gebracht met SC Heerenveen. "Ik kan wel heel makkelijk die link leggen tussen Van Wonderen en De Haan, omdat ze natuurlijk ook samen bij Feyenoord hebben gespeeld. Daar is gewoon een band, ook met Paul Bosvelt (technisch manager Go Ahead, red.). Dat is gewoon heel close en die praten ook met elkaar", aldus de oud-speler van SC Heerenveen.

"Dat zou ik heel teleurstellend vinden."
Geert Arend Roorda

Roorda rekent echter ook op professionalisme bij SC Heerenveen. "Dan praat je eerst met onze hoofdtrainer en kijk je daarna wat het vervolg is daarin." Volgens De Vries is dat niet gebeurd. "Dat zou ik heel teleurstellend vinden en het zou me ook heel erg tegenvallen als dat zo zou gebeuren", reageert Roorda. "Zeker ook omdat Heerenveen presteert zoals het hoort te doen qua resultaten en omdat Jansen al 23 jaar bij de club rondloopt."

De Vries vraagt zich af of Roorda aan zijn nieuws twijfelt. "Ik twijfel niet aan jou, maar aan Ferry ook niet. Ik vertrouw Ferry gewoon. Ik geef hem toch altijd nog het voordeel van de twijfel daarin", benadrukt Roorda. De Vries snapt dat Van Wonderen zelf ontkent met SC Heerenveen gesproken te hebben. "In dit stadium gaat het vaak via zaakwaarnemers en tussenpersonen", maakt de journalist duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand