Van Wonderen gelinkt aan Nederlandse topclub: "Hij zou het kunnen"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen is nadat zijn avontuur bij SC Heerenveen ten einde is gekomen clubloos. De oud-speler van Feyenoord wordt door Maarten Wijffels genoemd als iemand die de klus bij Feyenoord zou kunnen klaren, zo is te horen in de AD Voetbalpodcast. Ook worden er kanttekeningen geplaatst bij zijn naam, waarover later meer.

De ook aangeschoven Youri Mulder ziet het in elk geval niet zitten in Nuri Sahin. "Ik zou het toch gek vinden dat ze bij Feyenoord een trainer van het tweede van Borussia Dortmund nemen. Ik snap dat je als club een keer daarheen gaat", doelend op het buitenland, "maar als het een soort algemeen verhaal wordt als topclubs daar naartoe gaan. Dat zegt natuurlijk wel iets over het opleiden en brengen wij nog wel genoeg toptrainers voort?", vraagt Mulder zich af. Ajax stelde namelijk ook al een Italiaan aan als hoofdcoach.  

Wijffels benoemt een andere naam: "Als Joseph Oosting wil zou hij nu bij Feyenoord kunnen, maar die kiest er nu bewust voor om nog een jaar FC Twente te doen, wat ik prachtig vind. Ik weet niet of Rene Hake genoeg flair heeft voor Rotterdam en Amsterdam, maar hij is ook wel een vakman, toch?". Mulder haakt in: "Normaal gesproken zijn provinciale trainers die zijn het beste hè, haha." Wijffels: "Hake zet zijn teams altijd logisch neer, dat vond ik bij FC Twente toen al. Kees van Wonderen is een Nederlandse trainer, qua intelligentie, die het zou kunnen. Maar die weet van zichzelf ook... Ik heb ook dingen niet. Of ik vind dingen bij mezelf niet goed genoeg ontwikkeld. Die was heel eerlijk. 

Youri Mulder heeft ook wat te zeggen over Van Wonderen als mogelijke trainer bij Feyenoord: "Het is natuurlijk geen goed signaal dat je trainer moet worden als je het eigenlijk niet wil. Het zou wel mooi zijn als ze bij Feyenoord zeggen: 'Die moeten we hebben'", besluit Mulder.

Lees meer:
0 reacties