Van Wonderen gaat SC Heerenveen missen: "Graag beter willen doen"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

Kees van Wonderen heeft zijn laatste duel als trainer van SC Heerenveen verloren. Op bezoek bij Sparta werd het 2-1 voor de thuisploeg.

"Dit was in de lijn van dit jaar: een wedstrijd waarin we niet minder waren dan de tegenstander. Sterker nog, in de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Maar uiteindelijk gaat het om het creëren en verzilveren van kansen, en dat hebben we niet gedaan", zo analyseert hij de wedstrijd bij Omrop Fryslân. "Voorin halen we de trekker niet over en achterin krijgen we te makkelijk goals tegen. Dat is niet cynisch, dat is gewoon een constatering."

Voor Van Wonderen een zuur afscheid. "Morgen ruimen we de laatste spullen op. We zeggen vaarwel en wensen iedereen al het goeds voor de toekomst." Of we hem snel ergens anders gaan zien? "Zoals het er nu naar uitziet, ga ik niet op korte termijn een ander avontuur aan. Maar in het voetbal kan dat snel veranderen. Ik moet de uitdaging zien in een avontuur. Als dat voorbij komt, dan kijk ik of het bij me past. Anders doe ik iets anders."

Toch gaat hij Heerenveen wel missen. "Misschien voelt dat voor een hele hoop mensen niet zo, maar voor mij waren het twee waardevolle jaren, waarbij ik een hoop heb meegemaakt." Vooral de wedstrijden tegen Cambuur van vorig seizoen en de overwinning op Ajax, afgelopen februari gaan hem bijblijven. "Dat koester ik. En ik had het graag nog beter willen doen, succesvoller willen zijn. Maar zo gaat het in het voetbal."

Lees meer:
0 reacties