"Van Wonderen gaat dan pas kiezen voor een Nicolaescu of Karlsbakk"

Daniel Karlsbakk
Daniel Karlsbakk Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelt tegenwoordig met Pelle van Amersfoort als spits. Oud-speler Sandor van der Heide vraagt zich af: wie is de beste spits van de Friezen? Is dat Van Amersfoort, Ion Nicolaescu of Daniel Karlsbakk? Van der Heide vindt het nu niet eerlijk om een spits af te rekenen op zijn lage aantal goals, aangezien het spel van Heerenveen in het begin van het seizoen 'niet goed genoeg' was.

"Heerenveen speelt nu wel beter voetbal, ze komen meer voorin", zegt Van der Heide bij de Sportcast. "In het begin van het seizoen ging het van links naar rechts, stroperig en traag. Er gebeurde niks, ze speelden niks uit. Ze hadden vijf man achterin, met Luuk Brouwers daarvoor. Excelsior had bijvoorbeeld de spits op de eigen helft staan en die hoefde niks te doen. Dan speel je voorin zeven tegen drie, veel plezier!"

Clubwatcher Roelof de Vries begrijpt de keuze van Van Wonderen voor Van Amersfoort. "Ik snap de keuze voor Pelle van Amersfoort nu wel. Ik denk dat Van Wonderen een stabieler elftal aan het bouwen is, dat beter gaat voetballen, waardoor je straks vaker in de zestien van de tegenstander komt. Pas dan gaat hij kiezen voor een Nicolaescu of Karlsbakk. Die lijn volg ik wel."

"Ze moeten nu uit tegen Vitesse, dus ik nog niet dat Van Wonderen iets gaat wijzigen." Van der Heide vervolgt: "Wie is nou de beste spits? Want Van Amersfoort is dat niet, dat is een middenvelder en een loper." Presentator Arjen de Boer is duidelijk: "In de zestien? Nicolaescu."

Lees meer:
0 reacties