Van Wonderen faalt doelstelling: "Ik kan niet alles zeggen..."

Kees van Wonderen voor het duel tegen PSV
Kees van Wonderen voor het duel tegen PSV Foto: © BSR Agency

Kees van Wonderen zwaait na dit seizoen af bij SC Heerenveen. Zijn doelstelling was play-offs met Heerenveen structureel bereiken, dat mislukte.

In zijn eerste seizoen lukte het nog wel, maar dit seizoen niet. "Ik hoopte op een succesvollere periode bij deze club", zei Van Wonderen tegen Voetbal International. "Je wil als trainer een club in de lift helpen, het onmogelijke presteren. Maar dat gaat natuurlijk niet altijd. Je hebt daarbij ook te maken met de omstandigheden: waar ben je in terecht gekomen? Ik kan niet alles zeggen hoe ik dat vanuit mijn perspectief heb beleefd, maar je moet soms omgaan met de situatie zoals hij is. En die is niet altijd blinkend en mooi. Dan is het een kwestie van roeien met de riemen die je hebt."

Van een mislukte periode wil Van Wonderen echter niet spreken. "In de randvoorwaarden van de club, met de verdere professionalisering, hebben we zeker slagen gemaakt. De performance-kant, de facilitaire kant: daar hebben we een klein stukje bij geholpen. Ook zijn er een aantal transfers geweest die belangrijk waren en jongens die nu op de nominatie staan om weg te gaan. Vorig jaar ook alle derby's gewonnen. Maar dat er kritiek of onvrede komt als de resultaten tegenvallen, dat begrijp ik natuurlijk heel goed. Dat is inherent aan dit vak."

"Het eerste seizoen werden we achtste, nu worden we tiende, elfde of weet ik veel wat", vervolgde Van Wonderen. "Daarvan kan je zeggen: dat eerste seizoen voldoet aan de verwachtingen, dat andere seizoen zit eronder. Maar heel gek is het niet dat we het nu niet halen. Als je kijkt naar de wedstrijden, het verloop daarvan en de resultaten, dan zijn wij niet in staat geweest om er heel vaak een feest van te maken of de tegenstander de wil op te leggen", zo sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand