Van Wonderen eerlijk: "Dat was vervelend, had ik niet zien aankomen"

Kees van Wonderen in de Euroborg
Kees van Wonderen in de Euroborg Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen kende een fijne opsteker voor het begin van de interlandbreak. De Friezen wonnen namelijk de Derby van het Noorden van FC Groningen met 0-2. Voor de zege in de Euroborg zat een reek van slechts één overwinning in zeven duels. Heeft Van Wonderen zich toen geen zorgen gemaakt?

"Ook toen zag ik de ontwikkeling wel", zegt Van Wonderen tegen Voetbal International. "Wat me wel verraste is dat we ineens geconfronteerd werden met heel veel tegengoals. Vier in de tweede helft tegen RKC Waalwijk. Tegen Ajax drie in de eerste helft. Dat was vervelend, had ik niet zien aankomen. Zorgen is een groot woord, maar die wedstrijden waren in negatieve zin wel rare uitschieters."

SC Heerenveen kende in januari een drukke transferperiode. Amin Sarr vertrok naar Olympique Lyon, en met Daniel Karlsbakk en Osame Sahraoui werden op Deadline Day nog twee aanvallers aangetrokken. Jeffrey Bruma werd gehaald als vervanger van de geblesseerde Sven van Beek, en Van Wonderen kreeg met Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort nog twee (transfervrije) versterkingen.

Van Wonderen: "Er wijzigden sowieso drie dingen in het elftal. Wat betreft het wegvallen van Noppert en het vervangen van Sven door Jeffrey zijn de keuzes overzichtelijk en duidelijk geweest. Hetzelfde geldt voor het vertrek van Sarr en de komst van Sahraoui. Daarnaast kwamen er inderdaad nog een paar jongens bij, daardoor zijn we wat gaan schuiven."

"Doordat we Ché Nunnely erbij kregen, konden we Simon Olsson naar het middenveld halen, waar zijn voorkeur ook ligt. Vervolgens ga je kijken in welke samenstelling dat het beste kan. Naast Thom Haye of naast Anass Tahiri? We hebben het allebei geprobeerd en op basis van wat je dan ziet, baseer je steeds meer je keuzes", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand