Van Wonderen: "Deze wedstrijd was symptomatisch voor ons seizoen"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

Kees van Wonderen heeft in gesprek met de Leeuwarder Courant teruggeblikt op zijn laatste seizoen bij SC Heerenveen. Ook hijzelf geeft toe dat het te weinig was.

De Friezen verloren zondagmiddag met 1-3 van degradant Vitesse. Wel kwam de thuisploeg nog op voorsprong. "Je wilt er, voor de afscheidnemende spelers en het publiek, een enerverende middag van maken. Het is totaal anders gelopen. We voetbalden best aardig. Tot we een tik op onze neus kregen met de gelijkmaker van Vitesse. Vervolgens zakten we steeds verder weg. Eigenlijk was deze wedstrijd symptomatisch voor ons seizoen." 

Na twee jaar zal Van Wonderen vertrekken bij de club. Hij geeft aan dat hij een leuke tijd heeft gehad bij een bijzondere club. "Maar goed, het is al langer bekend dat ik aan het einde van dit seizoen vertrek. Het is ook niet zo dat ik hier al tien jaar rondloop. Wat dat betreft is dit afscheid voor mij niet super emotioneel, hoor. Wel blijf ik Heerenveen volgen, zoals ik dat bij alle clubs doe waar ik heb gewerkt. Je houdt een band met de mensen met wie je hebt gewerkt." 

Sinds hij zijn vertrek heeft aangekondigd hebben de Friezen nog maar één van de negen duels gewonnen. Van Wonderen geeft aan dat je er niet aan ontkomt dat daar een verband zit. "Dat is doodzonde. Ik heb wel altijd de interactie met mijn spelersgroep gevoeld. Anders was ik eerder gestopt. Duidelijk is wel dat ik niet op deze manier bij een club wil eindigen. Dat geldt voor iedereen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand