Van Wonderen blikt vooruit: "Daardoor hebben we volle energie"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen ontvangt aankomende zondag in eigen huis FC Utrecht. De ploeg van Kees van Wonderen is nog altijd in de race voor een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal, een goed resultaat is dus gewenst.

Van Wonderen wilde op de website van SC Heerenveen nog niets loslaten over de opstelling. Afgelopen woensdag speelde de ploeg nog met 3-3 gelijk tegen FC Twente, toen koos de leermeester Loizos Loizou, Espen van Ee en Ion Nicolaescu in de basis. "Het beviel goed. De jongens hadden er hard voor geknokt en zo konden we ook andere spelers sparen. Daardoor hebben we volle energie voor zondag", aldus de coach. "We maken morgen de opstelling definitief. Het is prettig dat je wat te kiezen hebt, zo kun je per wedstrijd kijken wat de beste mix is."

Nicolaescu stond lang aan de kant, maar hield het tegen FC Twente driekwartier vol. Daarin was hij wel meteen belangrijk met een treffer. "Hij is oké, al kreeg hij na de wedstrijd wel een kleine reactie. We gaan nu kijken wat het beste is voor hem én het elftal. Het kan dat ‘ie start, maar hij kan ook als invaller komen", aldus Van Wonderen, die ook Osame Sahraoui woensdag zag uitblinken. "Creatieve jongens halen niet altijd een negen of een tien. Als je nu naar hem keek, zie je dat hij echt het verschil kan maken. Hopelijk doet hij dat zondag weer."

Eerder dit seizoen wisten de Friezen nog met 0-2 te winnen in Utrecht. Toch geeft dat geen garanties, de ploeg van Ron Jans zit in een goede fase. "We moeten een hoog niveau halen en veel energie brengen. Qua manier van spelen is het te vergelijken met FC Twente", besluit Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand