Van Wonderen blikt terug: "Stond in één keer een andere keeper"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Andries Noppert maakt dit WK indruk onder de lat bij Oranje. Dat ziet ook Kees van Wonderen, die de doelman meemaakte toen hij nog de reservebank warm hield bij Go Ahead Eagles.

"Het spannendste was natuurlijk die eerste wedstrijd, waar heel veel druk op stond, omdat een redelijk onbekende keeper de eerste keeper van Oranje werd" zegt Van Wonderen tegenover De Telegraaf. "Toen dat goed ging, sloeg alles om in positivisme en werd het niet de hoofdmoot dat Andries de nieuwe keeper was. Hij is enorm down to earth, maar niemand kan voorspellen hoe iemand reageert als je ineens op dat podium staat."

"Andries leek zich in het begin wel te schikken in zijn rol als tweede keeper”, doelt Van Wonderen op de samenwerking met de doelman bij Go Ahead. "Hij maakte zich niet zo druk. Je dacht bij hem niet echt dat hij de focus en drive had om anderen voorbij te gaan. Daar hebben we toen wat van gezegd. Van je moet wel de ambitie hebben om het de eerste keeper zo moeilijk mogelijk te maken, om jezelf te laten zien en het veld op te stappen met de ambitie en drive je te ontwikkelen. Om je kans te pakken als deze komt.”

Sindsdien zag de coach de knop omgaan bij Noppert. "Hij herkende dat, gaf ons gelijk, maar je moet dan maar afwachten of iemand dat vertaalt naar het veld. Hij is daar zodanig mee aan de slag gegaan, dat je niet alleen zag dat hij beter ging keepen, maar dat hij dat zelf ook voelde en zijn medespelers het ook gingen zien. Op de training stond er in één keer een andere keeper, die echt meer focus en meer winnen uitstraalde. Dan krijg je het vertrouwen van je ploeggenoten en ook de bevestiging voor jezelf dat er veel meer in zit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
11 Fortuna Sittard 20 -8 23
Bekijk de hele stand