Van Wonderen blij met brede staf: "Dat hebben we onderverdeeld"

SC Heerenveen heeft de technische staf dit seizoen uitgebreid. Trainer Kees van Wonderen heeft met Paul Simonis, Peter Reekers en Ole Tobiasen drie assistenten tot zijn beschikking. Daarnaast is er met Jordy Kluitenberg een nieuwe videoanalist en gaat Jorran van Santen aan de slag als bewegingswetenschapper. SC Heerenveen heeft met Johnny de Vries ook een extra fysiotherapeut aan de medische staf toegevoegd.

"We hebben een mix van nieuwe stafleden en een aantal stafleden die er al waren", zegt Van Wonderen voor de camera van SC Heerenveen TV. "Het is even afstemmen in hoe je dingen wilt hebben en de rolverdeling, wie doet wat? Maar dat is eigenlijk vanaf het begin al heel snel de goede kant op gegaan. We willen graag een brede staf, zodat je spelers kunt bedienen."

"Je wilt spelers informatie geven en een terugkoppeling geven hoe we het willen hebben", vervolgt Van Wonderen. "Doordat we die trainers daarvoor hebben, kom je eraan toe om jongens individueel of per linie feedback te geven. Daardoor kan je sneller stapjes maken en in ieder geval jongens niet kan laten ontsnappen, maar ze continu de informatie geven in wat we met elkaar willen. Dat gaat goed."

Elke assistent heeft daarin zijn specialisme. "Dat hebben we onderverdeeld. Paul Simonis concentreert zich vooral op de aanvallers. Peter Reekers neemt specifiek de middenvelders voor zijn rekening en Ole Tobiasen let op de verdedigers. Met elkaar bewaken we ook de grote lijn en hebben we discussies over hoe we dingen anders kunnen doen. Het is een leuke dynamiek", aldus Van Wonderen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 NEC 7 -2 7
11 PEC Zwolle 7 -5 7
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
Bekijk de hele stand