Van Wonderen blij met brede staf: "Dat hebben we onderverdeeld"

SC Heerenveen heeft de technische staf dit seizoen uitgebreid. Trainer Kees van Wonderen heeft met Paul Simonis, Peter Reekers en Ole Tobiasen drie assistenten tot zijn beschikking. Daarnaast is er met Jordy Kluitenberg een nieuwe videoanalist en gaat Jorran van Santen aan de slag als bewegingswetenschapper. SC Heerenveen heeft met Johnny de Vries ook een extra fysiotherapeut aan de medische staf toegevoegd.

"We hebben een mix van nieuwe stafleden en een aantal stafleden die er al waren", zegt Van Wonderen voor de camera van SC Heerenveen TV. "Het is even afstemmen in hoe je dingen wilt hebben en de rolverdeling, wie doet wat? Maar dat is eigenlijk vanaf het begin al heel snel de goede kant op gegaan. We willen graag een brede staf, zodat je spelers kunt bedienen."

"Je wilt spelers informatie geven en een terugkoppeling geven hoe we het willen hebben", vervolgt Van Wonderen. "Doordat we die trainers daarvoor hebben, kom je eraan toe om jongens individueel of per linie feedback te geven. Daardoor kan je sneller stapjes maken en in ieder geval jongens niet kan laten ontsnappen, maar ze continu de informatie geven in wat we met elkaar willen. Dat gaat goed."

Elke assistent heeft daarin zijn specialisme. "Dat hebben we onderverdeeld. Paul Simonis concentreert zich vooral op de aanvallers. Peter Reekers neemt specifiek de middenvelders voor zijn rekening en Ole Tobiasen let op de verdedigers. Met elkaar bewaken we ook de grote lijn en hebben we discussies over hoe we dingen anders kunnen doen. Het is een leuke dynamiek", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand