Van Wonderen baalt van onrust: "Dat is voor de club nooit goed"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen kreeg zaterdagavond een geweldige dreun van Excelsior te verwerken (0-3). In het Abe Lenstra Stadion klonken teksten als Keesie rot op, maar trainer Kees van Wonderen geeft niet op.

Het is volgens de oefenmeester niet de eerste keer dat hij het lastig heeft. "Ik heb periodes dat het goed én minder goed gaat bij elke club meegemaakt. Er komt onvrede en dat is terecht, want in het stadion wil je vermaakt worden. Als dat niet zo is krijg je dat te horen", vertelt hij na afloop bij ESPN. "Het is niet het leukste om te horen, maar ik begrijp wel waar het vandaan komt. Het hoort nou eenmaal bij het vak."

Van Wonderen ziet dat zijn ploeg het zwaar had. "Er gebeurt wel wat met zo'n elftal. Dat het niet lukt is mentaal heel lastig. De tweede helft hebben ze er in energie en wil alles aan gedaan om de aansluitingstreffer te maken, maar dat lukte niet. De 0-3 maakt het alleen maar pijnlijker", aldus de oefenmeester.

Ook Andries Noppert begint een zorgenkindje te worden. De doelman, die in de winter nog op het WK keepte, pakt de laatste weken geen bal meer. "Hij is al even niet de Andries die hij eerder wel kon laten zien. Hij is er zelf weer naar op zoek. Het is er alleen net nog even niet, net als bij meer spelers", meent Van Wonderen.

Na afloop was het onrustig rond het stadion. "Het zit diep", merkt Van Wonderen. "Ze tonen hun onvrede, alleen niet op de goede manier. Als het minder gaat moet je ook achter de club blijven staan. Dat lukt alleen niet altijd bij iedereen en dan krijg je primaire reacties. Dat is voor de club nooit goed."

Lees meer:
0 reacties