Van Wolfswinkel had het zwaar: "Meer oog voor mij dan voor de bal"

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) ligt op het veld
Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) ligt op het veld Foto: © Pro Shots

Ricky van Wolfswinkel zette FC Twente woensdagavond al vroeg op voorsprong tegen SC Heerenveen. Het was een speciale goal voor de spits: in totaal heeft hij nu 200 competitiedoelpunten achter zijn naam staan.

Toch wist FC Twente de avond niet winnend af te sluiten. In Friesland werd het 3-3, waardoor de Tukkers de kans lieten liggen om AZ op een achterstand van zeven punten te zetten. "Dat had zeker gemoeten", is het oordeel van Van Wolfswinkel in De Telegraaf. "Maar het is ook een kracht dat we niet verliezen. We hadden kunnen winnen, ook moeten winnen, maar pakken toch een puntje mee en gaan zaterdag (tegen Fortuna Sittard, red.) weer vol voor de drie punten."

"We moeten niet te veel naar AZ kijken en gewoon ons eigen ding blijven doen. Het zou heel mooi zijn voor FC Twente als we Europees voetbal kunnen halen. Dat zou echt een bekroning zijn voor het harde werken", oordeelt de spits, die het zwaar had in het Abe Lenstra Stadion.

Hij werd regelmatig hard aangepakt door Pawel Bochniewicz en Sven van Beek. Vlak voor tijd ging hij de mangel in bij de twee mandekkers. "Ik had het even zwaar. Ik zat in de sandwich en moest even op adem komen. Ze hadden meer oog voor mij dan voor de bal. Het is gevoelig, maar ik kan nu twee daagjes herstellen en dan wil ik er zaterdag (tegen Fortuna Sittard, red.) weer staan. Ik ben blij dat ik op mijn 35e na twee dagen rust op de 90 minuten van zondag weer 90 minuten kan spelen", aldus Van Wolfswinkel.

Lees meer:
0 reacties