Van 't Loo heeft grote droom: "Basisspeler worden bij SC Heerenveen"

Trustin van 't Loo maakt zijn debuut in het eerste van SC Heerenveen
Trustin van 't Loo maakt zijn debuut in het eerste van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

De 17-jarige Trustin van 't Loo maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van SC Heerenveen. Ook werd hij jeugdspeler van de maand en tekende hij vorig jaar zijn eerste profcontract. Al met al beleefde de buitenspeler een topseizoen.

Als negenjarig jochie viel Van 't Loo op bij zijn amateurclub VV Unicum in Lelystad. "Ik werd gescout door PEC Zwolle en SC Heerenveen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt voor Heerenveen omdat het bekend staat om de goede jeugdopleiding.", legt hij uit aan FeanFans.

Van 't Loo wordt jarenlang heen en weer gereden door een busje, maar vanaf vorige zomer woont hij in De Knipe bij gastouder Geesje Loer samen met twee andere jeugdspelers. "Ik moest eerst wel wennen, maar nu vind ik het leuk om hier te wonen. Er wordt goed voor me gezorgd."

Ondanks dat de aanvaller in de onder 18 speelt, maakt hij ook regelmatig minuten bij de onder 21. Zo speelde hij mee in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord en kreeg hij een berichtje dat hij met het eerste mee mag naar Sittard voor de wedstrijd tegen Fortuna.

Van 't Loo rekende naar eigen zeggen niet op minuten, maar kreeg ze wel. Met een mooie slalom passeerde hij de hele verdediging van Fortuna. "Ik kreeg heel veel berichtjes", vertelt hij. "Iedereen had de wedstrijd gezien en mijn telefoon was oververhit."

De snelle aanvaller heeft grote dromen. "Op lange termijn hoop ik basisspeler te worden bij SC Heerenveen en mijn grote droom is om het Nederlands elftal te halen." Ook heeft hij een plan B. "Mocht ik het niet redden in de voetballerij, dan zou ik graag iets in de voetballerij blijven doen. Misschien een opleiding tot trainer."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand