Van Santen verlaat SC Heerenveen: "Ga weer op niveau voetballen"

SC Heerenveen-logo in het Abe Lenstra Stadion
SC Heerenveen-logo in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Jorran van Santen vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SC Heerenveen. De 28-jarige Performance Manager heeft besloten om weer op niveau te gaan voetballen. Dit gaat hij doen bij amateurclub DVS '33 Ermelo, dat uitkomt in de Derde Divisie. De 28-jarige Van Santen stopte in 2020 met voetballen om zich te richten op zijn carrière als sportwetenschapper bij SC Heerenveen, maar keert nu terug als speler bij DVS '33.

"Sinds afgelopen november ben ik twee keer in de week gaan meetrainen bij de Onder-23, en later vanaf januari bij de A-selectie", begint Van Santen op de clubsite van DVS '33 Ermelo. "Dit beviel gelijk erg goed, en het plezier en de voldoening die ik daaruit haalde was zo groot, dat het voor mij een serieuze optie werd om volgend seizoen weer op niveau te gaan voetballen."

Van Santen vervolgt: "Omdat ik eind 2023 ook nog eens vader ben geworden, de reisafstand naar Heerenveen, en ik het laatste gedeelte van mijn studie Human Movement Sciences nog wil afronden, heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om vanaf volgend seizoen te stoppen met mijn werk bij SC Heerenveen, en dus zelf weer te gaan voetballen bij DVS."

"Het werken in een professionele voetbalorganisatie is veeleisend en dynamisch. Hierdoor is het voor dit moment, zowel voor mijzelf als mijn omgeving, beter om hier even afstand van te nemen, en prioriteit te geven aan andere zaken die beter met elkaar te combineren zijn", aldus Jorran van Santen.

Lees meer:
0 reacties