Van Puyvelde: 'Janmaat moet nu stappen zetten'

Daryl Janmaat hoopt komend seizoen door te breken bij SC Heerenveen. De verdediger, die in de zomer van 2008 overkwam van ADO Den Haag, kampte vorig jaar met blessures en verspeelde daardoor zijn basisplaats.

Volgens assistent-trainer Chris van Puyvelde maakt de 19-jarige rechtsback progressie. 'Hij is al veel verder dan vorig seizoen, maar moet nog gefocust blijven en de voetjes op de grond houden. Wij kunnen hem tot op zekere hoogte helpen, maar hij moet het natuurlijk zelf doen. Daryl moet nu stappen gaan zetten', aldus Van Puyvelde tegenover de Leeuwarder Courant.

Janmaat strijdt samen met aanvoerder Michel Breuer om een plaats als rechtsback. Voorlopig heeft Janmaat geen concurrentie van Breuer, die door de afwezigheid van Kristian Bak Nielsen (blessure) en Igor Djuric (werkvergunning) samen met Michael Dingsdag het centrale verdedigingskoppel vormt.

'Ik moet straks de concurrentie met Breuer aangaan,' zegt Janmaat. 'Mijn eerste jaar was een leerjaar. Ik heb veel blessures gehad, maar ook tien wedstrijden gespeeld. Daar zaten goede en slechte tussen. Dit jaar moet ik meer gaan spelen. Ik moet gewoon mijn best doen, dan komt het vanzelf.'

Janmaat, die zaterdag in het oefenduel tegen Olympiakos vanwege maagklachten vroegtijdig naar de kant ging, vindt dat hij in de basiself thuishoort. 'Een echt gesprek met de trainer over komend seizoen heb ik niet gehad, maar hij heeft wel het vertrouwen in me uitgesproken. Hoe ver ik ben in mijn ontwikkeling? Ik denk dat ik het niveau aankan en dat ik in de basis thuishoor. Natuurlijk. Maar dat vindt iedere speler van zichzelf.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand