Van Polen blikt terug: ''Veel weggehaald tegen een goede spits''

SC Heerenveen behaalde de drie punten tegen PEC Zwolle, door de 0-1 te maken na ruim een uur. De manier waarop was voor de ploeg van Art Langeler zeer ongelukkig te noemen. Centrale verdediger Bram van Polen werkte de bal in eigen doel voor de Zwollenaren. 

"Bij de 0-1 gaf Van Ewijk goed hard voor", aldus Van Polen over de beslissende goal van SC Heerenveen, bij RTV Oost. "Wij hadden ook een keer een harde voorzet, maar die ging aan alles en iedereen voorlangs. Toen dacht ik: 'jongens daar moeten wij komen."

"Het is frustrerend. Ik zat er goed in", vervolgt de onfortuinlijke verdediger. "Samen met Kersten heb ik veel weggehaald tegen een goede spits (Henk Veerman red.). Dan valt die zo ongelukkig. De bal kwam half op m'n knie of zo. Het is de fase waarin wij zitten."

PEC Zwolle kwam, ondanks dichtbij te zijn, niet tot scoren. "Dan gaat één kans op een goal bepalend zijn. Wij hebben de grootste kans gehad met Tedic. Die moet erin. In de rebound glijdt Pabai nog weg ook. Het is echt ongelooflijk. De verdedigers houden de nul niet."

Na de 0-1 van SC Heerenveen lukte het PEC Zwolle ook niet om terug in de wedstrijd te komen. "Er zit gewoon niet zo heel veel vertrouwen in de ploeg", concludeert aanvoerder Van Polen. "Dat zie je dan terug. We maakten verkeerde keuzes aan de bal en ik miste opportunistischer spelen. Dat is vertrouwen en daar kan je niet omheen als je na acht duels één punt hebt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand