Van Persie positief: "Ik zie vooral heel veel mogelijkheden"

Het is het grote Heerenveen-nieuws van de afgelopen dagen. Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Friese club. In gesprek met SC Heerenveen TV reageert de oud-international die aan zijn eerste trainersklus begint. 

"Het is fantastisch om hier te zijn", begint Van Persie. "Het voelt goed. Ik zei ook al tijdens de persconferentie dat het heel fijn is dat het begin zo voelt, maar uiteindelijk moeten we ons werk gaan doen en daar verandert het mooie begin niet zo heel veel aan. Wij moeten gewoon ons werk doen en leveren, daar kijk ik enorm naar uit."

"Ik heb als eerst met Ferry (De Haan red.) gesproken", gaat hij verder in op hoe het proces tot nu toe is verlopen. "Dat was op een heel relaxte manier van beide kanten. Vanuit mijn oogpunt ook om zo'n gesprek te ervaren. Dat was blijkbaar goed genoeg voor een vervolggesprek."

"Ik zie vooral heel veel mogelijkheden. Dat heeft ook wel een beetje te maken met de coach die ik wil zijn en wie ik ben. Ik geloof heel erg in vertrouwen geven maar ook vertrouwen in jezelf en elkaar. De verbindende factor in iedere laag binnen de club speelt daarin een cruciale rol en uiteindelijk creëer je dan de voorwaarden om te kunnen groeien met elkaar. Dat is wel een kenmerk van de stijl van mij als coach, dat is dat je ook die ruimte aan elkaar geeft. Je kan alles of iedereen zijn wat je wil zijn, maar de ruimte moet je ook krijgen en verdienen", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties