Van Persie optimistisch over Arne Slot: "Ik zie het wel zitten"

Robin van Persie en Arne Slot
Robin van Persie en Arne Slot Foto: © Pro Shots

Robin van Persie gelooft sterk in Arne Slot bij Liverpool. Tijdens zijn tijd bij Feyenoord heeft de voormalige topspits waardevolle lessen kunnen leren van Slot.

"Ik denk heel goed, hartstikke goed", reageert Van Persie voor de camera van ESPN, als hem gevraagd wordt hoe hij verwacht dat Slot het gaat doen op Anfield. Hij benadrukt de uitdaging voor Slot om in de voetsporen van Jürgen Klopp te treden. "Hoe hij wil spelen, ligt in de lijn van de speelwijze van Klopp en wat ze daar gewend zijn. Ik verwacht dat ze het hartstikke goed gaan doen."

Van Persie heeft een succesvolle geschiedenis in Engeland, waar hij voor zowel Arsenal als Manchester United uitkwam. "Liverpool is een van de mooiere clubs in Engeland. Ik heb voor twee andere hele mooie clubs mogen spelen." De oud-spits weet hoe zwaar de impact van de Premier League is. "Slot heeft al goed kunnen oefenen bij Feyenoord in dat ritme. Maar daar (Engeland, red.) gaat het elf à 11,5 maand per jaar kei- en keihard en snel door. Het is een hartstikke mooie, nieuwe kans voor hem. Ik geloof dat het heel goed zal gaan."

Lees meer:
0 reacties