Van Persie officieel gepresenteerd als hoofdtrainer SC Heerenveen

Robin van Persie als nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen
Robin van Persie als nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Robin van Persie is vanmiddag tijdens zijn drukbezochte presentatie in het Abe Lenstra-stadion officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. 

"Ik wil ver weg blijven bij de speler die ik was. Die tijd is voorbij", zegt de voormalige spits in gesprek met NU.nl, die in Heerenveen zijn eerste kans krijgt als hoofdtrainer. "Je moet als coach beseffen dat het niet om jou gaat. Nu ben ik coach en wil ik een vaderfiguur zijn voor mijn spelers, zoals de beste coaches in mijn loopbaan dat voor mij waren." 

Foppe de Haan heeft tegenover NU.nl zijn wens geuit dat Van Persie goed heeft opgelet tijdens zijn tijd onder topcoaches zoals Arsène Wenger en Alex Ferguson. Uiteraard heeft Van Persie al gesprekken gevoerd met clublegende De Haan, die hem als jonge speler coachte bij Jong Oranje.

"Ik vond Foppe ook zo'n vaderfiguur die ons positief coachte, terwijl we nog niet zo goed waren. Ik heb met topcoaches mogen werken, echte persoonlijkheden." En fijntjes: "Maar ook met trainers, waarbij ik dacht: dat ga ik echt anders doen. Ik zal niemand kopiëren, ik wil mezelf in dienst stellen van de spelers en de supporters die willen worden vermaakt", aldus Van Persie.

Lees meer:
0 reacties