Van Persie naar SC Heerenveen? "Weet niet of hij dat kan managen"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

Wie volgt Kees van Wonderen op als trainer van SC Heerenveen? Momenteel lijkt Robin van Persie de favoriet, maar Willem de Vries heeft een andere voorkeur: Alex Pastoor.

"Ik ben persoonlijk heel erg voor Pastoor. Door zijn uitstraling en zijn visie op voetbal", zegt De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân. Ook Roelof de Vries is enthousiast: "Die staat bij mij ook op één."

De naam van Van Persie viel de afgelopen periode vaker. Willem de Vries weet niet of hij de juiste keuze is. "Ik denk dat Heerenveen de komende jaren problemen heeft met de begroting. Dat betekent dat ze zeer waarschijnlijk in de middenmoot blijven hangen. En een uitschieter naar beneden is niet onrealistisch."

"Dan heb je een crisiscoach nodig en ik weet niet of Van Persie de ervaring heeft om dat op te vangen", aldus De Vries. Hij gaat verder: "Zo nu en dan heb je een uitschieter naar boven. Maar krijg je, als je zo kwetsbaar bent als Heerenveen, ook wel eens dat je denkt: als je nu twee keer verliest, dan kom je echt in de problemen. Ik ben geen coach, maar tegen degradatie vechten is een apart vak."

"En ik weet niet of Van Persie bij een middenmoot club dat kan managen. Of Heerenveen moet de situatie verbeteren, maar dat verwacht ik persoonlijk niet zo erg", is hij eerlijk.

Lees meer:
0 reacties