Van Persie naar SC Heerenveen: "Onder de indruk als trainer"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © BSR Agency

Jan Vlap is benieuwd naar de ambities van Robin van Persie bij SC Heerenveen. Vlap ziet dat Van Persie niet bepaald in een ideale situatie terecht gaat komen.

"Ik ben benieuwd hoe hij er zelf instaat. Wat verwacht hij zelf? Hoe ziet hij het? Er wordt natuurlijk over gesproken. Alleen het is z'n eerste klus. Kijk naar Oosting bij FC Twente bijvoorbeeld, Jans heeft het gewoon netjes gedaan. Maar hij komt daar toch in een groep die bijna compleet is, met maar een paar wijzigingen. Bij SC Heerenveen weet je niet wie je overhoudt en met wie je begint", vertelt hij bij Omroep Abe van de Leeuwarder Courant.

Sander de Vries ziet ook voordelen. "Hoe je het wendt of keert: er gaan veel spelers weg. En dat biedt ook kansen." Vlap is benieuwd naar hoe de oud-Feyenoorder naar de selectie kijkt en naar wie er bijvoorbeeld bij moeten komen. "Van Persie heeft daar ook over na moeten denken en ik benieuwd hoe hij daarin staat." De Vries: "Ik heb wel veel mensen gesproken die onder de indruk zijn van hem als trainer en die noemen hem ook een groot talent. Dat is echt uniek. Dus wat dat betreft zijn de verwachtingen hooggespannen."

Lees meer:
0 reacties