Van Persie naar SC Heerenveen? "Absoluut een mooie club voor hem"

Arne Slot en Robin van Persie
Arne Slot en Robin van Persie Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen is in de zoektocht naar de opvolger van Kees van Wonderen uitgekomen bij Robin van Persie. Aan tafel bij Studio Voetbal zijn Ibrahim Afellay, Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen wel enthousiast over die optie.

"Of hij het wel of niet gaat doen? Nou, het is niet gepast om namens iemand te spreken, die zich zelf nog niet heeft uitgelaten over hetgeen wat er wordt gesuggereerd", zegt Afellay, die de assistent van Van Persie is bij Feyenoord Onder 18. "Als het klopt, zou ik SC Heerenveen absoluut een mooie club voor hem vinden."

"SC Heerenveen is een mooie club in Nederland. Financieel is het de afgelopen jaren niet meer zoals het geweest is. Ik denk dat het een mooie club is om je eerste stappen als hoofdtrainer te zetten", vindt Afellay. Van Hooijdonk is ook enthousiast: "Ik vind het eigenlijk al een verademing dat één van onze toppers de weg gaat bewandelen die een normale trainer ook bewandeld. En niet gelijk het hoofd van een multinational. Robin is al een tijdje trainer. Voor hetzelfde geld gaan ze hem de job van Feyenoord een keer aanbieden."

Janssen haakt in: "Als Robin naar Heerenveen gaat en stel dat hij het daar dramatisch doet. En hij wordt na een halfjaar ontslagen." Dat is het punt van Van Hooijdonk. "Dit is precies waarom een aantal jongens gelijk trainer zijn geworden van PSV, Ajax of Feyenoord. Omdat ze bang zijn dat het ergens anders fout gaat."

"Dan vind ik het juist van lef getuigen om te zeggen: het maakt mij niet uit, ik ga gewoon wel dat traject in, daarna zien we wel verder. Elke trainer, elke jonge trainer, die zegt na zeven jaar trainer te zijn: het is een ervaringsvak. Je stelt toch niet iemand aan bij een topclub, die geen ervaring heeft?", vraagt de oud-spits zich hardop af.

Lees meer:
0 reacties