"Van Persie moet een team bouwen met koopjes op de transfermarkt"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van SC Heerenveen. De oud-topspits kiest aan het begin van zijn trainerscarrière dus voor een club uit de middenmoot van de Eredivisie. Voetbaljournalist Frank Molema vindt het een goede keuze, maar weet ook dat Heerenveen op dit moment geen makkelijke club is om in te stappen.

"Bekend is dat het elk seizoen werkt met een tekort van meerdere miljoenen euro’s", begint Molema in het Algemeen Dagblad. "Heerenveen hoopt door hogere tv-gelden en meer sponsoropbrengsten hierop fors in te lopen."

"Maar voordat de club investeringen kan doen in de selectie moet eerst worden verkocht", vervolgt de journalist. "De vraag is daarom of Osame Sahraoui, de smaakmaker op de linkerflank, voor Van Persie behouden blijft. Sahraoui moet de volgende aanvaller worden in de clubhistorie die voor een hoog bedrag vertrekt."

Molema gaat verder: "Tel daarbij op het waarschijnlijke vertrek van bepalende spelers als Thom Haye (aflopend contract) en Sven van Beek (stond afgelopen winter al open voor een transfer naar Japan), waardoor Van Persie een heel nieuw team moet bouwen met koopjes op de transfermarkt."

Algemeen directeur Ferry de Haan sprak onder meer met voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn en VVV-trainer Rick Kruys, maar gaat toch kiezen voor Van Persie. "De Haan wilde vooral een trainer die kan presteren en helpt bij de ontwikkeling van spelers. Maar buiten de provincie kijkt iedereen juist naar het omgekeerde: maakt Heerenveen van Van Persie een betere coach?", aldus Molema.

Lees meer:
0 reacties