Van Persie kiest voor de aanval: "Dan kun je een keer 4-0 verliezen"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie werd dinsdagochtend in het Abe Lenstra Stadion gepresenteerd als de nieuwe trainer van SC Heerenveen. De oud-voetballer wil ver weg blijven bij de speler die hij was, en zich nu vooral richten op zijn ontwikkeling als coach.

Toch zal de speler in Van Persie nooit volledig weggaan. Het 'spelende kind' moet volgens de oud-international ook bij Heerenveen centraal staan. "Elke speler voelt dat kind in zich, het kind dat met een bal het grasveld op gaat en met zijn vriendjes plezier wil hebben", zo vertelt Van Persie op de persconferentie, geciteerd door NU.nl. "Dat plezier wil ik elke dag terugzien bij Heerenveen."

De voetballer Van Persie speelde met lef en was zich bewust van zijn kwaliteiten. Die lef herkende directeur Ferry de Haan ook in de trainer Van Persie. "Hij belooft aanvallend voetbal, met buitenspelers en veel beweging in de wetenschap dat je dan ook een keer met 4-0 kunt verliezen." Van Persie besluit: "Maar ik wil dat mijn spelers ook lef tonen en altijd spelen om te winnen."

Lees meer:
0 reacties