"Van Persie had helemaal geen behoefte om op die deur te kloppen"

Robin van Persie als nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen
Robin van Persie als nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Marcel van der Kraan was aanwezig bij de presentatie van Robin van Persie bij SC Heerenveen. De journalist is ervan overtuigd dat Van Persie vol voor de klus gaat, mede omdat hij zelf niet zat te wachten op de positie van hoofdtrainer van Feyenoord.

"Ik denk dat als Van Persie zich heel kwaad had gemaakt, dan had hij ook trainer van Feyenoord kunnen worden", vertelt Van der Kraan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Kwaad in de zin van hard op de deur kloppen. Maar hij had helemaal geen behoefte om op die deur te kloppen, om dat te doen. Hij wil gewoon zijn eigen pad uitstippelen."

"Dat heeft, denk ik, niet iets te maken met het succes van Arne Slot", gaat de journalist verder. "Helemaal niet, zelfs. Ik denk dat Feyenoord ook een eigen visie heeft en hij wil gewoon deze keuze in zijn carrière maken. Hij noemt elke keuze een mooie reis en een mooie weg. Hij vertelde ook wel mooi hoe hij daar mee omgaat."

"Dat je als trainer, net als de spelers, de reis moet meemaken en dan zie je vanzelf wel waar je terechtkomt. Robin zei van: 'ik ging van Londen, naar Manchester, naar Istanbul. Dat verwacht je ook niet. En van Istanbul weer terug naar Rotterdam en nu zit ik in Heerenveen", beëindigt Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties