Van Persie gaf lange persco: "Voetbalvisie niet duidelijk geworden"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Het was dinsdagochtend extra druk in het Abe Lenstra Stadion. Robin van Persie werd namelijk gepresenteerd als de nieuwe trainer van SC Heerenveen. Clubwatcher Roelof de Vries van Omrop Fryslân was bij de persconferentie in de perszaal van het stadion.

"Het was leuk, maar het duurde wel lang. Hij zou ook politicus kunnen worden", zegt De Vries bij de Sportcast over de lange antwoorden van Van Persie. Sportverslaggever Andor Faber weet nu inmiddels dat Van Persie aanvallend voetbal wil spelen, maar concreet werd het volgens de journalist nog niet. "Zijn voetbalvisie is mij niet heel duidelijk geworden, het bleef bij containerbegrippen." 

"Het enige wat hij inhoudelijk zei, is dat hij met vleugelspelers wil spelen." Sportverslaggever Geert van Tuinen is wel te spreken over de woorden van Van Persie. "Ik heb vertrouwen in hem als trainer. Hij heeft oog voor menselijke verhoudingen en dat vind ik essentieel in de kille voetbalwereld. Er moet wel kwaliteit bij, maar ik denk dat hij er meer van kan maken dan een gemiddelde trainer", aldus Van Tuinen. 

Lees meer:
0 reacties