Van Persie aangesteld: "Dat gaat er natuurlijk in als Friese koek"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie staat komend seizoen voor de groep van SC Heerenveen. De topscorer aller tijden van Oranje werd onlangs gepresenteerd en journalist Marcel van der Kraan genoot van het presentatiemoment in het Abe Lenstra Stadion.

"Ja, fantastisch", vertelt Van der Kraan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Het is opeens een beetje het SC Heerenveen van vroeger. Riemer van der Velde zat, op uitnodiging van Van Persie in de zaal en dat vond Riemer prachtig. Of dat slim is? Robin weet natuurlijk wel wat Riemer betekent heeft voor SC Heerenveen en je moet een beetje de geschiedenis van een club kennen om richting de toekomst te gaan."

"In die zin is het slim, om kennis te krijgen van wat er allemaal daar geweest is", gaat hij verder. "Maar de gebakjes met SC Heerenveen-logo's stonden klaar, heel Heerenveen was uitgelopen, het kantoorpersoneel stond er allemaal, Omroep Friesland streamde het live... En dan gaat Robin daar zitten en vertelt hij dat hij nog een opa en een oma had in Kollumerzwaag, dat hij daar als kind al kwam en het zó geweldig kwam, dat hij daar van het water is gaan houden, dat hij daar zijn eerste karper heeft gevangen..."

"Dat gaat er natuurlijk in als Friese koek. Dat kwam allemaal toevallig samen. Maar ook dat cadeau voor hen. Vroeger hing er op zijn kamer een fotootje van de schoenen van Abe Lenstra. Nu kreeg Van Persie een prachtig schilderij van de schoenen van Abe. Dat vindt Robin dan weer mooi, want zijn vader is kunstenaar. Alles kwam samen in die persconferentie", aldus Van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties