Van Ottele hoopt: "Kreeg natuurlijk geen kleine jongen voor me"

Syb van Ottele in een kopduel met NEC-spits Ali Akman
Syb van Ottele in een kopduel met NEC-spits Ali Akman Foto: © Orange Pictures

Syb van Ottele kreeg afgelopen weekend zomaar een basisplaats cadeau van trainer Johnny Jansen in de uitwedstrijd tegen NEC. Pawel Bochniewicz zal niet op korte termijn terugkeren, Sven van Beek raakte geblesseerd en Ibrahim Dresevic was geschorst.

Dat betekende automatisch dat Van Ottele samen met Nick Bakker de enige inzetbare centrale verdediger was in Nijmegen. De strijd achterin wordt wel groter op het moment dat Bochniewicz, Dresevic en Van Beek terugkeren in de wedstrijdselectie. "Met Sven kreeg ik natuurlijk geen kleine jongen voor me", aldus Van Ottele bij de Leeuwarder Courant.

"Hij heeft veel ervaring en is gewoon een goede voetballer. Ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren. Met Nick kwam er nog een centrale verdediger bij, al staat hij niet per se op mijn positie. Voor de club is het alleen maar mooi dat er meer concurrentie is. Voor mij betekent het dat ik nóg harder moet werken", weet de centrale verdediger.

Van Ottele hoopt op meer speeltijd in aankomende wedstrijden, ondanks zijn fout in Nijmegen. "Volgens mij heb ik, afgezien van dat slordige moment bij de tegentreffer, wel redelijk gespeeld. Ik moet het beste van mezelf laten zien op de trainingen en de kansen pakken die ik krijg. Maar deze wedstrijd smaakte wel naar meer."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand