Van Ottele ambitieus: ''Er is meer concurrentie, maar dat is mooi''

SC Heerenveen wist net niet te winnen van FC Groningen. De wedstrijd werd gespeeld als afsluiter van het trainingskamp. Syb van Ottele werd na afloop van de wedstrijd geïnterviewd door SC Heerenveen TV.

''Het was een pittig trainingskamp'', begint de multi-inzetbare speler. ''We hebben vaak twee tot drie keer per dag getraind en vandaag negentig minuten gespeeld, dus dat was best pittig. Het is echter wel goed voor de voorbereiding en voor de beentjes.''

Hoewel de ploeg van Johnny Jansen verloor was Van Ottele wel tevreden over zijn eigen spel en over zijn collega-verdediger Pawel Bochniewicz was de jongeling ook positief: ''Op twee of drie balletjes na stond ik het samen met Pawel verdedigend sterk.''

''Ik denk dat het in de wedstrijd gelijk op ging'', vervolgt hij ''Wij zakten in, FC Groningen zakte in waardoor er weinig drukmomenten waren. De wedstrijd zelf was dus niet erg pittig. Tegen Kortrijk speelde ik op nummer zes, waardoor ik ook wat meer moest doen dan een centrale verdediger.''

Ondanks de komst van Sven van Beek, wil Van Ottele zich aan de trainer bewijzen. ''Er is nu meer concurrentie, maar dat is mooi. Ik kan me nu goed laten zien en ik moet nu elke dag hard werken. Daar word ik echter alleen maar beter van.''

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand