'Van Nistelrooy zei altijd: dan word ik zó kwaad op mezelf''

De Bundesliga heeft de eerste speelronde na de uitbraak van het coronavirus erop zitten. Afgelopen weekend werd er zonder publiek gespeeld in Duitsland.

Voormalig SC Heerenveen-speler Arnold Bruggink keek uit naar het treffen tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 (4-0). Hij vond het mooi om Erling Haaland weer aan het werk te zien. "Dit is nou zo'n speler, daar zet je de tv voor aan", zegt Bruggink enthousiast in het Algemeen Dagblad. "Ik merk het ook aan mijn kinderen. Dat je gaat zitten en denkt: Haaland zal het toch niet wéér gaan doen vandaag…"

Al na minder dan een half uur was het alweer raak voor de negentienjarige Noor, die sinds de winterstop al dertien keer scoorde in twaalf officiële duels voor Borussia Dortmund. "Wat ik specifiek mooi en onderscheidend vind bij hem, is zijn onverstoorbaarheid", aldus Bruggink, die dat ook zag bij een andere oud-speler van SC Heerenveen.

"Vroeger speelde ik met Ruud van Nistelrooy. Die zei altijd: als ik een kans mis, word ik zó kwaad op mezelf. Dan denk ik maar één ding: bij de volgende kans scoor ik zéker. Bij veel spitsen, ook bij mij destijds, werkt dat anders. Ik dacht juist: hoe kon ik deze kans missen?! En die gedachte bleef nog tien minuten in mijn hoofd. Haaland heeft ook dat stoïcijnse. Ik ben heel benieuwd hoe ver hij het schopt."

Lees meer: