Van La Parra wil terugkeren in Nederland: ''Dat is de basis''

Rajiv van la Parra (30) is deze zomer transfervrij op te pikken. De oud-speler van SC Heerenveen zag diens contract bij Wurzburger Kickers niet worden verlengd na de degradatie naar de 3. Bundesliga.

"Sportief gezien was het niet heel positief. Maar je leert ook van dit soort dingen, het geeft een bepaald soort ervaring. Voor mij was het sowieso lastig, want ik kwam vrij laat en het was heel erg wennen. Je speelde een heel ander systeem, zonder buitenspelers", begint Van La Parra bij Voetbalzone"Ik kwam eigenlijk al binnen met een achterstand, om het zo te zeggen."

"Ik sta nu zeker ook open voor Nederland. Mijn carrière is de afgelopen twee jaar (bij Rode Ster Belgrado, Logroñés en Würzburger Kickers, red.) lastig geweest. Ik heb voor mezelf besloten om tegen mezelf te zeggen: ik moet terug naar de basis. En wat is de basis? Dat is Nederland. Daardoor sta ik zeker meer dan ooit open voor Nederland, als er wat leuks komt", gaat Van La Parra verder.

Vooralsnog is het wachten op een club en fit blijven. "Het is even afwachten tot er wat komt wat me interesseert. Ik heb aanbiedingen lopen uit Griekenland en Israël, maar dat zijn nu niet de landen waar ik naartoe wil gaan. Mocht er niks uit Nederland komen, moet ik daar wel over gaan nadenken. Ik wil niet te lang wachten om ergens aan de slag te gaan, omdat ik ergens vanaf het begin erbij wil zijn."

Er is in het afgelopen seizoen een bijzondere band ontstaan tussen Douglas, Chris David en Rajiv van La Parra https://t.co/jechCdnN09

— Voetbalzone.nl (@voetbalzonenl) July 16, 2021

Lees meer: