Van La Parra droomt: ''Dat blijft het hoogst haalbare''

Rajiv van la Parra houdt zich niet bezig met een uitnodiging voor het Nederlands elftal. De oud-speler van SC Heerenveen is momenteel een van de grote mannen bij Rode Ster, waarmee hij het vanavond in de Champions League opneemt tegen Bayern München. 

"Ik wil me heel graag op dit podium laten zien. Me ontwikkelen, verder groeien. En ik ben heel benieuwd waar dit avontuur me brengt", vertelt Van la Parra in gesprek met de NOS. Hij geniet in Belgrado. "Ik speel lekker mijn wedstrijd, nog steeds met hetzelfde geluksgevoel dat ik ook als jeugdspeler al had. Als je acties niet lukken, jouwen ze je ook uit. Ik heb me nooit iets van randzaken aangetrokken. En ik zit gelukkig bij een topclub, we worden door het hele land door een grote groep supporters gesteund."

Voordat Van la Parra naar Servië vertrok speelde hij bij het Engelse Huddersfield, waar hij indruk maakte. "In praatprogramma's werd gezegd dat ik in die tijd een selectie voor Oranje verdiende. Maar ik heb zelfs niet eens een signaal gehad dat ik werd gevolgd. Dat was trouwens wel een heel ander Nederlands team dan nu, maar Oranje blijft voor een voetballer het hoogst haalbare."

Van la Parra is een halfbroer van Georginio Wijnaldum (links op de foto), een van de grote sterren bij het huidige Oranje. "We hebben dezelfde vader. Nee, ik heb hem nooit gevraagd een goed woordje voor me te doen. Dat zou ik ook absoluut niet fijn vinden. Ik wil alles op eigen kracht bereiken. En geloof me, ik zit nu echt bij een heel mooie club."

Rajiv van La Parra debuteert vanavond als speler van Rode Ster Belgrado in de Champions League, op bezoek bij Bayern München.

"Ik ben heel benieuwd waar dit avontuur me brengt", zegt de avonturier in Servische dienst.https://t.co/HFJvvLuIJ0

— NOS Sport (@NOSsport) September 18, 2019

Lees meer: