Van Hooijdonk haalt uit na excuusmail: "Laffe, schijnheilige streek"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Onlangs deelde Pierre van Hooijdonk een racistisch bericht over hem op Instagram. De dader heeft vervolgens een excuusmail gestuurd naar SC Heerenveen. De club heeft deze vervolgens doorgestuurd naar Van Hooijdonk.

"Ik vind het een heel laffe, schijnheilige streek", vertelt Van Hooijdonk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat je met me op de foto gaat en er dan dit mee doet. Als iemand zo dom is om dat uit eigen naam te doen, vind ik dat ik het recht heb om voor eigen rechter te spelen en hem aan de hoogste boom op te hangen."

"Als je zoiets op straat roept, kom je er ook niet mee weg", vervolgt de oud-voetballer. "Ik sta nog steeds achter mijn reactie. En ik heb sindsdien heel veel reacties gehad en honderd procent van de mensen is het met me eens. Geen 99 procent, maar echt honderd. Iedereen wil af van de social-media-terreur waar we steeds meer mee te maken krijgen de laatste tijd."

Toch heeft Van Hooijdonk niet getwijfeld om aangifte te doen. "Nee, want ik denk dat dat niet zoveel effect zou hebben. We hebben ook stadionverboden die we blijkbaar niet kunnen handhaven. We zijn hier in Nederland sowieso niet zo goed met het hard aanpakken van dit soort dingen. Dat doen we te slap, te flauw. En ik denk dat we daar niet beter van zijn geworden", besluit de oud-aanvaller.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand