SAMENVATTING | Van Hooijdonk debuteert en wint van teamgenoten

Sydney van Hooijdonk heeft zaterdagavond zijn debuut gemaakt bij Jong Oranje. De aanvaller van SC Heerenveen kon rekenen op een basisplek en won met zijn team met 3-0 van de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Milan van Ewijk bleef de gehele wedstrijd op de bank. Dit gold ook voor Daniel Karlsbakk bij Noorwegen. Osame Sahraoui kwam als invaller in de ploeg bij Noorwegen en speelde het laatste kwartier.

Jong Oranje kende een bliksemstart in Spanje. De ploeg van Erwin van de Looi stond na vijf minuten al comfortabel met 2-0 voor. De eerste treffer viel uit een voorzet van Salah-Eddine die door Tavsan via een verdediger werd binnengekopt. Enkele minuten later verdubbelde Summerville de score na een uitstekende individuele actie. Noorwegen kreeg daarna de uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Doelman Jay Gorter voorkwam echter een Noorse treffer door een strafschop te stoppen. Na een uur spelen werd de wedstrijd door Jong Oranje in het slot gegooid nadat Reis de 3-0 binnen had gekopt. Maandag speelt Jong Oranje weer. Dan is Jong Tsjechië de tegenstander. Jong Oranje - Jong Noorwegen 3-0 1-0 Tavsan (3') 2-0 Summerville (5') 3-0 Reis (62') Opstelling Jong Oranje: Gorter; Sambo (63' Manhoef), Van Hecke (69' Bakker), Van de Ven, Hartman; Ekkelenkamp, Reis (63' Burger), Salah-Eddine (46' Maatsen); Tavsan, Van Hooijdonk (46' Dallinga), Summerville (75' Van Kaam) Wissels Jong Oranje: De Keijzer, Schendelaar, Bakker, Burger, Dallinga, Van Ewijk, Maatsen, Manhoef, Van Kaam, Proper, Zirkzee.

✔ Basisdebuut voor Van Hooijdonk 🔄 Sahraoui viel in 😴 Van Ewijk en Karlsbakk bleven op de bank #OmUtens — sc Heerenveen (@scHeerenveen) March 25, 2023

Lees meer: